1. lépés: Az elhatározás

Szinte mindenki minden tavasszal elhatározza, hogy most már aztán elég, végre lefogy, életmódot változtat, tornázni fog és így tovább. Csak sajnos az elhatározást ritkán követi tett.
Ilyenkor jön jól egy segítő közösség. Az Astero Fogyi Klub is ezért jött létre, és első csoportja már el is indult ezen a rögös úton. Kéthetente vidám és lelkes csapat jön össze, hogy a táplálkozási tanácsadóval, gasztroenterológussal, edzőkkel, életvezetési tanácsadóval együttműködve végre siker kövesse az elhatározást. Klubtagsági kedvezményekkel vehetjük igénybe a fogyást, alakformálást segítő testkezeléseket. Recepteket cserélünk, megosztjuk a tapasztalatokat, megismerkedünk olyan újdonságokkal, amelyek a nagyközönség előtt kevéssé ismertek. Ezenkívül sminkelési, öltözködési tanácsokat is kapunk, hogy minél magabiztosabban érezzük magukat a bőrükben. Elindult a páros fogyiverseny is, (ehhez megmértük magunkat és az eredmény nagyon elszomorított), ahol teljes körű átváltoztatást nyernek az elsők. Ja, így lesz a bábból pillangó!  Nem vitás, hogy itt a helyem!

2. lépés: A próba

Kíváncsi vagyok persze, hogy a csokievés és a bőséges vacsorázás abbahagyása mellett, milyen egyéb lehetőségeim vannak, hogy én nyerjek. Régóta kacérkodom a fogyasztó, alakformáló testtekercseléssel. Mivel extra kedvezményre vagyok jogosult, mint Fogyi Klubtag, végre lelkiismeret-furdalás nélkül kipróbálhatom. A művelet nagyon egyszerű, mindenféle keringést fokozó, zsírégető krémmel, aromás olajjal bekennek és egészen mell alattig fóliával betekernek. Lefekszem a kezelőágyra, jó alaposan betakargatnak és jöhet a fogyás. Érzek hideget-meleget és ezt nem képletesen mondom, majd 40 perc múlva óvatosan kibontanak. Most megint a bábos-pillangós hasonlat jut eszembe. Vicces, de tényleg látom, hogy sokkal laposabb a hasam és feszesebb a bőröm. Aztán jöhet félóra cellulitkezelés az űrhajós szkafanderben. Ezt is végiglazulom, ez már a súlytalanság állapota. Ezt viszont képletesen mondom. Ezután a kezelés után a lelkem is megerősödött, és úgy érzem, hogy nyerni fogok. Ma biztosan csak salátát vacsorázom, ezt az eredményt nem ronthatom el! Ha mégis elgyengülnék, akkor felhívom a fogyis páromat. Ahogy ismerem, biztos elküld a jó sütibe…