Szépségrovat

Sokan dilemmáznak ezen a kérdésen, amikor választani szeretnének, hiszen mindenképpen a számukra legkomfortosabb megoldást keresik. Nehezíti a választást az esetlegesen meglévő bőrprobléma, rozacea, pigmentfoltok, akné, vízhiányos vagy ráncosodó bőr is. Referenciaszalonunkban évek óta teszteljük és használjuk a Coverderm folyékony alapozóit és púdereit, ennek alapján többféle lehetőséget is ajánlunk bőrtípusnak, igényeknek megfelelően. 

Sok nőnek okoz gondot az arcán megjelenő ráncok látványa. Viszont az is igaz, hogy sokan nem mernek, vagy nem akarnak plasztikai sebészhez fordulni, inkább a kozmetikai eljárások között keresnek megoldásokat. Napjainkban az egyik sláger a botulinum toxin beinjekciózása a mimikai ráncokba, mely időlegesen megakadályozza az izmok mozgását, így érve el a bőr simaságát.

Mindig ámulattal néztem a természet fenti csodáját és sosem értettem, hogy tél végén én miért nem bújhatok ki egyszerűen a zsírbundácskámból és miért nem várhatom a Tavaszt karcsú, szép külsővel. Ezért kénytelen vagyok tenni is valamit, nehogy a Tavasz visszaforduljon, ha meglát…

 A jó kozmetikai szakemberek gondot fordítanak arra is, hogy vendégeik szép külseje mögött egészséges belső lakozzon. A karácsonyi bőséges (több a kelleténél) evés-ivást a szervezet nehezen tolerálja, az emésztési gondok mellett felerősödhetnek a keringési problémák is. Ilyenkor (is) megjelenik a puffadás a szem alatt, de feldagad a láb is, a méreganyagok felgyülemlenek és segítség nélkül nehezen távoznak. Ilyen esetben a teendő a vér-és nyirokkeringés felerősítése, gyorsítása, a szervezet méregtelenítése. A rendszeres testmozgás, a nyirokkeringést serkentő kezelések mind-mind hozzájárulnak a jobb közérzet, a vékonyabb láb eléréséhez, a vizesedés megszűnéséhez.

Idén is elérkezett a visszaszámlálás ideje a karácsonyi ünnepekig. Ki kell találnunk, hogy kinek veszünk plazmatévét és kinek néhány pár zoknit. Sablonos ajándékot persze nagyon könnyű találni, a személyeshez kissé több odafigyelés szükséges. De sokszor nehéz kitalálni, hogy mivel is lephetnénk meg az évente egyszer látott nagynéninket, a munkatársunk feleségét, vagy akár közeli, de igen nagyszámú barátnőinket.

Mindnyájan hallunk újabb és újabb tudományos felfedezésekről, amelyeket a szépségipar szolgálatában állítanak. Most két ilyen különleges hatóanyagokkal végzett kezelést mutatunk be, amelyek a mikroinjekciós ráncfeltöltés kozmetikai alternatívái. Kevésbé ijesztő lelkünknek és pénztárcánknak, mint a sebészeti beavatkozás!

Az esős, szeles, hideg idő legalább annyira igénybe veszi a bőrt, mint a tűző nap és szélsőséges meleg. Ezért az ősz eleje a bőr felkészítésének időszaka is. Itt az ideje, hogy komolyabb segítséget hívjunk a nyár elmúltával, hogy mentsük, ami menthető és felkészítsük bőrünket az elkövetkező hidegebb napokra.

Igéző tekintet, vajon melyik nő ne vágyna csábos pillantásokat vetni hosszú és sűrű szempillái alól? Persze mint annyi mindenben, ebben sem osztogatnak egyformán az égiek és a gének.

Ha nyár, akkor barna bőr. A mi kultúránkban ez az egészség, a fiatalság, a szépség jelképe. Mégis sok embernek, köztük e sorok írójának is, a kétségbeesésbe vezető út első lépése nyáron ez a barnasági kényszer. Ugyanis, míg mások gyorsan, kellemetlenségek nélkül szedik magukra a bronzos árnyalatot, mi sápadtarcúak a leégéssel, kipirosodással, foltokkal fájdalmakkal vagyunk kénytelenek együtt élni, ha kitesszük magunkat és érzékeny testrészeinket a napozás tortúrájának. A riasztó, napozás okozta bőrkárosodásról, a bőrrák veszélyeiről már ne is beszéljünk!  Az idei ruha divattrendek sem kedveznek igazán, hiszen a kirakatokban fehérek, bézsek és egyéb pasztellszínek tömkelege. Ha valami sápaszt, hát ezek a színek (inkább színhiányok) igazán. Nem marad más, mint körülnézni, milyen egyéb lehetőségek vannak a hőn áhított barnaság elérésére.

Sokszor érezzük magunkat tanácstalannak, hogy milyen szempontok szerint válasszunk kozmetikát, hiszen sokszor egy településen belül is egymást érik a szalonok. Ismerőseink is ajánlanak számukra bevált helyet, az is fontosnak érezzük, hogy útba esik-e. Ilyenkor mégis érdemes elsősorban azt figyelembe venni, hogy milyen szaktudású, milyen tapasztalatokkal rendelkező kozmetikusok dolgoznak azon a területen.

Ez nem a legújabb film címe, hanem.............
.... remélem Hölgyeim kitalálták, vagy kérdezzük inkább az Urakat?
Szóval, lehet, hogy kicsit kényes a téma, de muszáj szót ejteni róla, hiszen ez is fontos része a szépségápolásnak. A szőrtelenítésről és az intim kozmetikáról lesz az alábbiakban szó.

Amikor az első tavaszi napsugár lerántja a leplet az újabb párnácskáról a derekunk körül és az éles fényben végre minden szőrszálat meg tudunk számolni a lábunkon, akkor itt az ideje, hogy a hideg téli hónapok okozta károkat helyrehozzuk.

Felgyorsult életünkben a mai tizenévesek is valahogy „gyorsabbak” mindenféle értelemben. Hamarabb érnek szellemileg és hormonálisan egyaránt. Egyre több az olyan tini és szülő, aki tanácstalan, hogy hogyan és mikor lehet bizonyos kozmetikai kezeléseket elkezdeni.

A finoman sminkelt, kellemes arc manapság a siker záloga a magánéletben és a munkahelyen egyaránt. Vizsgálatok szerint a másik emberen először az arcot, ezen belül a szemet nézzük meg és 1 másodperc alatt hozunk döntést arról, hogy szimpatikus-a az illető. Ezért minden helyzetben, éjjel-nappal fontos az arc ápoltsága. A tökéletes körülményeket azonban lehetetlen mindig megteremteni. (gondoljunk csak egy kiadós éjszakai bulizás utáni reggelre, amikor párunk ránk pillantva rémült kiáltással ugrik ki mellőlünk az ágyból és lehet, hogy soha többé nem látjuk smiley)

Talán már nem kell sokat várnunk, és itt a tavasz. Végre lekerül a kabát, zöldellnek a fák, csicseregnek a madarak. 
Azonban a meleget nem mindenki várja osztatlan örömmel. Vannak akiknek problémát okoz vélt, vagy valós bőrproblémája amit egyre nehezebb elrejteni a könnyű ruhák alatt. 
Nekik szeretnék most egy kis segítséget nyújtani, alapozóink, ápolóink bemutatásának harmadik részében, és persze az elmaradhatatlan akcióinkkal.

Barátném hazaérkezett tengerparti nyaralásából. Büszkén villantotta ki barnára sült bőrét. Irigykedtem is, mert én ilyen szép, egészséges barnaságot soha nem tudtam magamra napozni, mivel fehér és érzékeny bőrű vagyok. Aztán közelebbről nézve a bőrét, elszörnyedtem. Száraznak, cserzettnek nézett ki. Az is volt. Bátortalanul jegyeztem meg, hogy valami fényvédőt vagy hidratáló krémet magára kenhetett volna a nyaralás alatt. Értetlenül mondta, hogy mindennap használt testápolót és fényvédőt is, de olyan erős a napsugárzás és a tengeri, sós szellő és az izzadság és folytathatnánk a bőrünket érő kedvezőtlen hatásokat napestig. Szóval itt az ideje, hogy komolyabb segítséget hívjunk a nyár elmúltával és felkészítsük bőrünket az elkövetkező hidegebb napokra. Brrr!

Drága barátnőm hívott a minap, hogy nagyon megégett a napon a nyaralása alatt, orvoshoz kellett mennie és vele még ilyen soha nem történt. Igaz ugyan, hogy mindent meg is tett ezért, hiszen elmondása szerint a déli órákban fényvédő nélkül tollaslabdázott a sekély vízben.

A legnagyobb örömömre szolgál, hogy megvalósult egy álmom, megszületett az az Astero Szépségszalon, amit mindig is szerettem volna létrehozni. 
180 négyzetméteren minden igényt kielégítő, elegáns, kellemesen mediterrán hangulatú, légkondicionált, tágas, levegős tereket alakítottunk ki, emellett az épülethez saját parkoló is tartozik.

Sokat hallunk mostanában szabályokról, változásokról, ellenőrzésekről a szoláriumokkal kapcsolatban. 
Kozmetikusként fontos számomra, hogy a vendégeim bőrét „ne vigyem vásárra”, ezért alaposan utánajártam ennek a témának, és boldogan cserélem le a szolárium csöveimet az új 0.3-as csövekre. 
Engedjék meg, hogy a Szolárium Üzemeltető Egyesület tájékoztatójából idézzek, ami segít abban, hogy jobban megértsük miért nem mindegy hogyan barnulunk.

Nagy örömmel tapasztaltam, hogy a Coverderm alapozókról szóló cikkem, sok Olvasóm, és Vendégem érdeklődését felkeltette. 
Akik megkerestek minket, és kipróbálták a termékeket, nagyon elégedettek voltak, és szinte hitetlenkedve nézték a tükörben milyen természetes, és tökéletes a Coverderm alapozó fedése. 
Mivel különböző bőrproblémákra speciálisan különböző alapozókat ajánlunk, megfogalmazódott az igény arra, hogy részletesebben írjak ezekről. 

Az Astero szépségszalon az újévben egy csodálatos terméket hozott el Önöknek. Régóta kerestem már egy olyan alapozót, ami minden igényt kielégítően ajánlható kortól és bőrproblémától függetlenül. Megtaláltam.

Amikor azt halljuk műszempilla, lelki szemeink előtt a hatvanas évek műanyag „csodája” jelenik meg, pedig azóta a szempillapótlás hosszú, és sokszor gyötrelmes útját már rég bejártuk. 

Arcfiatalítás, alakformálás, azonnal látható, tartós eredménnyel. 
Legyen már az első kezelést követően évekkel fiatalabb, feszesebb. 
A rendelkezésre álló számtalan lehetőség közül szeretnék ajánlani Önöknek egy olyan kezelést, melyet szalonunkban sikeresen használunk már két éve.

Kozmetikusként, és szolárium tulajdonosként különösen nagy jelentőséget tulajdonítok annak, miként érhető el a hőn áhított barna bőr úgy, hogy a bőr ne károsodjon, hanem megőrizze egészséges, ápolt kinézetét. 

Valami érthetetlen okból, sok férfi hallani sem akar arról, hogy az arcát kozmetikus kézre adja. A kozmetika számukra tabu. Női szakasz. Oda a hölgyek járnak, szépülni, csivitelni, és mindenféle mágikus akármiket csináltatni, amire ők már csak legyintenek.

A nyári forróság komoly kihívást jelent, ha egész nap üdék és szépek akarunk maradni. Hőségriadó ide, hőségriadó oda, mi nők mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legszebbek legyünk ebben az évszakban is, amikor a legtöbb látszik belőlünk. Persze a negyven fokhoz közel, a tűző napon nem sok esélye marad a gondosan elkészített sminknek, és bizony a reggeli frissesség sem tart sokáig. Kénytelenek vagyunk szépítkezési szokásainkat a nyárra hangolni.

Ismerje meg Ön is a legújabb tudományos fejlesztés eredményét a professzionális tartós szőrtelenítésben!

Végre itt a nyár, és ezzel együtt a friss gyümölcsök, zöldségek időszaka. Ezek a vitaminban, és antioxidánsokban, értékes olajakban gazdag finom termények nem csak belülről, de kívülről is táplálnak, ápolnak. Ebben a hónapban néhány házi készítésű kozmetikummal szeretnék kedveskedni mindenkinek. 

Idén gyorsan jött a nyár. A tavasz szinte teljesen kimaradt. Bőrünknek nem volt ideje felkészülni az erős napsütésre. Biztos sokan tapasztalták, hogy arcukon hirtelen pattanások jelentek meg, vagy szélsőségesen kiszáradt, illetve zsírosodott a bőrük. 

Lassan közelít a nyár, lengébb, kevesebb ruhát fogunk hordani, de ezt nem mindenki várja felhőtlen boldogsággal. A télen esetleg felszedett plusz kilóktól kétségbeesetten próbálunk megszabadulni. 
Lehetőleg minél gyorsabban és fájdalommentesen. 

A modern kozmetika szívesen és eredményesen alkalmazza a több ezer éves szépészeti módszereket is. Az új kozmetikai eljárások a bőrön látható eredményre koncentrálnak, míg az ősi tudományokra épülő kezelések egyensúlyt teremtenek a külső és belső -a látható és érezhető- szépség között. A színenergia kozmetika összekapcsolja az igényes modern intézményi szépségápolás különleges tulajdonságait, az ősi keleti módszerek egyedülálló hatékonyságával.

A kozmetikai iparág rohamléptekkel fejlődik. 
Szinte havonta hallunk újabb és újabb csodaszerekről, amelyek hatására bőrünk teltebb, fiatalabb, feszesebb stb. lesz. 
A legtöbb ember csak áll, és hitetlenkedve hallgatja a csodát, majd tanácstalanul nézegeti a polcok ezerféle kínálatát, miközben fogalma sincs, mi lenne számára a legkedvezőbb.

Sokat beszélünk arról, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk-e, és hogy milyen problémákat okoz-okozhat a folyadékhiány. 
A legújabb kutatások szerint a napi kielégítő folyadékbevitel kb. 30 ml/kg egy felnőtt ember esetében. Aktív sporttevékenység vagy nehéz fizikai munka esetén ez a mennyiség növekedik. 

Idén túl gyorsan jött a hideg. Korábban sötétedik, szürke az ég, és a nap csak villanásokra mutatja meg magát. 
Ilyenkor a kozmetikában az illatos kényeztető arc-nyak-dekoltázs masszázsok a legkeresettebbek, s ilyenkor szánják el magukat a hölgyek a sminktetoválásra, hiszen milyen jó úgy ébredni, hogy finoman máris ki vagyunk sminkelve. 

A szeptember a regenerálás és a felkészítés időszaka a szépségápolásban. 
A regenerálásé, azért mert az intelmekre fittyet hányva legtöbben idén is pecsenyére süttettük magunkat, nem törődve a túlzott napozás káros és látható következményeivel. A bőr tartósan kiszárad, és a ráncok elmélyülnek. Ahogy lassan kopik a barnaság, a bőr érzékenységétől függően pigment foltok maradhatnak vissza. 

Remélem, mindenkinek sikerült vagy sikerül legalább egy kicsit kipihenni magát a nyáron. Testnek és léleknek erre van szüksége. A bőrünk? Az már más kérdés. A száraz meleg levegő, a napsugárzás, a hirtelen hőmérsékletváltozások (iskolai nyári szünet) bizony nem éppen a ránctalanító hatásukról ismertek. Mindenkinek jól jön egy kis segítség abban, hogyan ápolhatnák bőrüket otthon. Természetes, friss anyagokban nyáron nincs hiány. Gyümölcsök, zöldségek, friss fűszernövények felhasználásával kiváló házi pakolásokat, ázatokat készíthetünk. 

Napallergiának nevezzük a fény hatására kialakuló, szokásostól eltérő bőrreakciót. Tünetei közé tartozik a bőrpír, hólyagok, csalánkiütés, égés, viszketés, nedvedzés, hámlás. 

Kozmetikusként sokáig szoláriumellenes voltam, és megfogadtam, hogy az én szalonomban nem lesz „szoli”. A vendégeink azonban nagyon hiányolták, és sajnálták, hogy máshol kell ezt a szolgáltatást igénybe venni. Mivel az elégedett vendég a legfontosabb, rászántuk magunkat a gépvásárlásra. 

A természetes szépség csakis természetes szépségápoló anyagokkal érhető el. A mai világban sokan nagy hangsúlyt fektetnek a helyes táplálkozásra, egészséges életmódra. Egyre többen szeretnének természetesebben élni, és azzal is tökéletesen tisztában lenni, hogy mit kennek a bőrükre. 

Itt a tavasz visszavonhatatlanul. Lassan lekerül rólunk a kabát, rövidülnek a ruha ujjak, nadrágszárak, a szoknyák. Ilyenkor előtérbe kerül a szőrtelenítés. Sokakban felmerül a kérdés, mi a leghatásosabb módszer hosszútávon? Az alábbiakban néhány módszert ismertetek, ami talán segít a döntésben.

Bár még hideg szeles idő van, azért nem árt már most felkészülni a tavaszra. Arcunknak és testünknek elsősorban egy alapos tisztításra, radírozásra van szüksége, melyet legjobb, ha szakember végez. A bőr mélyére jutó hatóanyagok megszabadítják a bőrt a télen felgyülemlett faggyútól, zsíroktól és a megvastagodott szarurétegtől az arcon és a testen egyaránt. A tökéletesen megtisztított és hidratált bőr képes csak a hatóanyagokat felvenni, a vitaminokat hasznosítani. Bőrünk ragyogó, sima, és rugalmas lesz egy ilyen kezelés után.