SZÍN=ENERGIA

A szín energia, mely szemünkön, bőrünkön és a csakrákon (az emberi test energiaközpontjai) keresztül veszünk fel. A testre és a lélekre egyaránt hatással van. A 7 fő csakraszín mindegyike egyéni karakterrel bír, és egészen különleges hatást gyakorol a pszichére és a bőrre. A Színterápiás kezelést alkalmazva, és azt kiegészítve nagy hatékonyságú, bőrbarát növényi hatóanyagokkal, a vendégnek különleges élményben lesz része. Bőre nemcsak a szükséges hatóanyagokat kapja meg, hanem a hiányzó nélkülözhetetlen energiát is.

Érdekességként néhány mondat a színek erejéről:

Vörös

Az alapenergia színe. Igénybevett rossz vérellátású bőr számára, pigmentáció változása esetén, a bőr ellenálló képességének fokozására használjuk a kozmetikában. Serkenti az anyagcserét, szabályozza a hormonháztartást, élénkíti az érzőidegeket, a vérnyomást és a máj teljesítőképességét. Segít az ösztrogén és gesztragén problémák esetén.

Narancs

Az érzékiség, és a nőoiesség központja. A vidámság és derű színe. Fokozza az életörömöt, és az optimizmust.(hordjon sok narancssárgát). Kedélyjavító, fokozza a vitalitást, görcsoldó, bőrfeszesíto, élénkítő hatású többek közt. Az érett száraz bőr számára használjuk a kozmetikában a rugalmasság javításáért.

Sárga

A nap szimbóluma. Felszabadult vidámságot jelent. A legvilágosabb, és legragyogóbb szín. Antidepresszív, emésztés elősegítő, fokozza az aktivitást, és a kreativitást, az elégedettségérzést, élénkít kedvetlenség és fáradság esetén. Gyulladáscsökkentő. A kozmetikában a zsíros, problémás, de érzékeny bőr esetén használjuk.

Zöld

A természet színe. Biztonságot, kiegyensúlyozottságot, harmóniát teremt. A szeretet és szimpátia színe. A koncentráció, a pontos ellenőrzés, és az emlékezet színe. A kozmetikában az alacsony nedvességtartalmútól, a kevert bőrtípusig, amely hajlamos a zsírosodásra.

Kék

A kommunikáció, a tudomány, fejlodés, lojalitás színe. Az üzleti életben az előadások és megbeszélések színe. Éber szellem, nyugalom és végtelenség színe. A kozmetikában a száraz, érzékeny, értágulatra hajlamos bőr kezelésére használjuk.

Lila

Az intuíció és igazságérzet színe. A lélek, a test, és a szellem közötti szabályozó. A lelki kimerültség okozta fájdalmakat csökkenti. Segít a szem, torok, és fül betegségek gyógyításában. A kozmetikában az érzékeny nagyon száraz bőr ápolására használjuk.

Viola

A bölcsesség, spiritualitás, és tisztaság színe. Tisztít, harmonizál, megnyit. Segít a lelki problémák kezelésében. Jótékonyan hat a hegek kezelésénél. Ránctalanító, segít megelőzni a ráncok kialakulását. Alacsony nedvességtartalmú és száraz, erősen igénybe vett bőr ápolására.

Nem lehet egy adott vendéget mindig egyetlen színnel kezelni. Ebben a kezelésben az a legcsodálatosabb, hogy mindig az adott problémának, lelkiállapotnak megfelelően tudunk egy átfogó, egyszerre több problémát oldó-csökkento kezelést adni. Az eredmények önmagukért beszélnek. Figyelje meg a saját színeit! Mit szeret hordani, és mi az, ami taszítja. A megfelelő színekkel erősíthetjük energiaszintünket. Próbálja ki!

Ez a pár sor csupán egy kis ízelítő a színterápiás bőrkezelések világából.

Az ASTERO szépségszalonban igénybe veheti, kipróbálhatja új színterápiás kezeléseinket.