De lássuk mi is történt nyáron:
Valószínűleg az idén is sokan fittyet hánytak az intelmekre és pecsenyére süttették magukat, nem törődve a túlzott napozás káros és látható következményeivel. (Már aki külföldön járt, mert itthon sajnos a Nap sem sütött ránk) A nyilvánvaló jelei a bőr tartós kiszáradásának, hogy eddigi ráncaink elmélyülnek és újabbakkal is dicsekedhetünk bármelyik múmiatalálkozón. (Bár meggyőződésem, hogy nem erre a rendezvényre vágyunk)
Ráadásul, ahogy lassan kopik a barnaság, a bőr érzékenységétől függően pigment foltok maradhatnak vissza. A legkritikusabb terület az arc, a nyak, és a dekoltázs. Itt a legvékonyabb a bőr. Megfelelő ápolás híján az őszi-téli időszakban ez az állapot tovább romlik. A melegtől kitágult pólusok és hajszálerek szintén sok problémát okoznak.

Mit tegyünk most?

Regenerálás
Ha túltettük magunkat az első megrázkódtatáson, akkor időszerű találni olyan kozmetikát, ahol gondos odafigyeléssel segítik a bőrproblémák megoldását a bőr típusának és állapotának megfelelő kezelésekkel. Ilyenkor érdemes tanácsot kérni az otthon használatos krémekről, alapozókról. Ugyanis, míg nyáron hidratáló, könnyű, magasabb fényvédő faktorú krémeket használunk, úgy ősszel tápláló, regeneráló, tartalmasabb termékekre van szükség.

Mikrodermabrázió
A legtöbb bőrtípusra alkalmazható általános regenerálásra, de kúraszerű használatával kozmetikai hibák is orvosolhatóak. Látványos eredmény érhető el vele pattanásos bőrök kezelésében, mivel tisztítja és beszűkíti a pórusokat. Halványítja a napérzékenység miatt kialakult foltokat. Javítja a vérkeringést, ezáltal a  rozáceás bőr állapotát. A kozmetikánkban bevezetett speciális kézi mikrodermabrázió sokkal kíméletesebb és látványosabb eredményt tesz lehetővé, mint a gépi társa. Ilyenkor a különleges finomságú kristályokat a kozmetikus a kezével viszi fel, gyengédebb és precízebb mozdulatokkal csiszolja a bőrünket. Általában 4-5 kezeléssel az elhalt hámréteget teljesen eltávolítja és előbukkan a friss, egészséges, rózsás arcszín. A kezelés után mindig fényvédőt tartalmazó krémet használjunk!

Mezoterápia
A mezoterápia jelenleg az egyik legeredményesebb, ha nem a legeredményesebb kozmetikai kezelés a bőr szerkezetének fiatalítására, feszesítésére, a pigment foltok halványítására A kezelés során a speciális készülék miniatűr csatornákat hoz létre, így az orvosi tisztaságú hatóanyagok teljes mértékben áthatolnak a szarurétegen és a sejthártyán és közvetlenül a sejtekbe jutnak. A tű nélküli, virtuális mezoterápia segítségével éveket fiatalodhatunk plasztikai műtét nélkül!
Ha már a bőrünkről gondoskodtunk, ne feledkezzünk meg a hajukról sem. A nap kiszárítja, kifakítja. Ilyenkor érdemes a száraz hajvégeket levágatni, és szükség esetén a színét felfrissíteni és tápláló pakolással kényeztetni.

Ragyogó bőrrel és csillogó hajjal a borongós idő sem veheti el a kedvünket.