Fontos, hogy csak friss, hibátlan zöldséget, gyümölcsöt használjanak a receptek elkészítésekor. Ezekkel az otthoni pakolásokkal a bor szépségét, feszességét, hidratáltságát a kozmetikai kezelések közötti időszakban, vagy a nyaralás alatt is hatékonyan fenntarthatják.

Selymes bőr

A B-vitaminokban gazdag élesztőből 5 dkg-ot keverjen össze annyi tejjel vagy joghurttal, hogy kenhető masszát kapjon. Ecsettel, vagy kézzel vigye fel a bőrére és 15-20 perc után langyos vízzel mossa le. Végezetül kenje be arcát a szokásos hidratáló krémével.

Pakolás száraz arcbőrre

Két evőkanál narancslevet, egy tojássárgáját keverjen el annyi tejporral, hogy kenhető masszát kapjon. Ezt kenje fel az arcára, és 10-15 percig hagyja rajta. Langyos vízzel mossa le, és kenje be a bőrét a szokásos hidratáló krémével. Szépítő, regeneráló pakolás mindenkinek két evőkanál banánpépet, egy evőkanál tejszínt vagy tejfölt, néhány csepp citromlevet, egy mokkáskanál mézet keverjen össze, majd a szokásos módon kenje fel az arc- nyak-dekoltázs bőrére, és 10-15 perc múlva langyos vízzel öblítse le. Ha a bőre szürkés, a citromos víz serkenti a vérkeringést. Naponta kétszer a megtisztított bőrt vattapamacs segítségével alaposan törölje át.

Fáradt, kialvatlan bőrre

Egy tojásfehérjét verjen fel habosra, majd keverjen bele két teáskanál mézet. A megtisztított arcbőrre vigye fel, a szemek és a száj környékét hagyja ki. Húsz perc elteltével mossa le, és kenje be bőrét hidratáló krémmel.

Fáradt vörös szem

Nem hiába dicsérik az uborka jótékony hatásait. Hűsíti, frissíti a bőrt, ugyanakkor feszesít is. Két szelet uborkát helyezzen a szemekre, és hagyja rajta 10-15 percig. Egy felmérés szerint a magyar nők csak a nyakukig törődnek rendszeresen a bőrükkel. Míg az arcukat naponta, a testüket jó, ha hetente egyszer krémezik be. Az érzékeny dekoltázs bőr nagy odafigyelést és ápolást igényel, főleg a nyári hónapokban. A pakolásokat is mindig kenje fel a dekoltázsra is. Fürdés után testét naponta krémezze be a bőre igényeinek megfelelő krémmel, különös figyelemmel a könyök és a térd bőrére. És nem utolsó sorban fokozott folyadékfogyasztás a meleg napokon. Mielőtt nyaralni megy, kérje ki kozmetikusa véleményét a bőrének szükséges ápolásról, fényvédelemről, tisztításról.