A mennyiségen kívül a folyadék minőségére is fordítsunk gondot. Leginkább a szobahőmérsékletű tiszta szénsavmentes ásványvíz fogyasztása ajánlott. Kerülendők a magas foszforsav tartalmú üdítők, valamint a cukrozott, színezett italok. 
A tudósok összefüggést látnak az elhízás és az elégtelen vízbevitel között. Amikor a méreganyagok nem tudnak kiürülni, felhalmozódnak a zsírszövetben. A test így mintegy elzsírosodással próbálja megakadályozni a további vízveszteséget. A sejtek körül kialakít egy koleszterin réteget, mellyet egyfajta szigetelő anyagként használ. Egyetlen diéta sem működik jól, ha nem figyelünk a folyadékbevitelre. 
Ha a szervezetünk nem kap elegendő hasznosítható folyadékot, annak komoly egészségkárosító következményei vannak. 
Hogy csak a legsúlyosabbakat említsem: a vér besűrűsödik, ezáltal növeli az agyvérzés és a szívbetegségek kockázatait. A lelassult vizeletáramlás következtében fokozottan nő a vesekő képződés veszélye. A fejfájás, migrén rendszeressé válik. Bőrünk nagyon érzékenyen reagál a vízhiányra. Száraz tapintásúvá válik, könynyen kipirosodik, és feszül. A lábszár gyakran hámlik. A dekoltázs és az arc bőre a legérzékenyebb. Megjelennek, vagy elmélyülnek a ráncok. 
A külső hidratálás önmagában nem megoldás erre a problémára. Ha a sejtek nem kapnak elegendo folyadékot, összezsugorodnak. Nincs az a kozmetikum vagy kozmetikus, aki kiválthatná a napi 1,5-2 l víz fogyasztását. Vendégeimnek mindig mondom, mint egy imát: víz, frissen facsart zöldségé (ez lúgosít is), zöld tea megfelelo mennyiségben. Erre ok kevés kivétellel azt válaszolják: –Tudom, de nem bírok ennyit inni. 
Hát ennek is megvan a trükkje. Mindig legyen önöknél legalább egy kis üveg víz. Ha kocsival járnak, egy nagy üveg. Fontos, hogy nem a rosszullétig kell inni magukat, de azt se várják meg, míg szomjasak lesznek. Legjobb, ha minden órában elkortyolnak egy pohárnyi vizet. Estefelé gondolják át, mennyit ittak. Szervezetük hamar hozzászokik ahhoz, ami jó neki, és meghálálja a gondoskodást. Önök napról napra jobban érzik majd magukat. Így lesz egészséges a diéta, a méregtelenítés, és így lehet csak gyönyörű a bőr. A sejtszinten jól táplált bőr jól reagál a kozmetikai kezelésekre, ragyogóbb, feszesebb, és simább.

Csak egy pohár víz, minden órában az egészségéért. Ugye nem sok? Hát kezdje el már ma, a bőrét pedig bízza rám.