Arctisztítás

A leggyakrabban az orr és az áll, valamint a homlok területén megjelenő fekete mitesszerek okozzák a problémát. Az otthoni nyomogatásnak könnyen fertőzés a vége a megfelelő elő- és utókezelés (gőzölés, fertőtlenítés, összehúzás) hiányában.
Ezeket célszerű kozmetikussal kitisztíttatni, mivel a későbbiekben begyulladhatnak és elszaporodhatnak a pattanások. Ha megjelennek az első tünetek, kérjük ki szakember véleményét, főleg ha otthoni kúrába szeretnénk kezdeni. Szükség esetén bőrgyógyász segítségével megelőzhetők a komolyabb problémák.
Az arc napi letisztításához szappan helyett este és reggel a bőr típusának megfelelő arctisztító tejet, majd tonikot használjanak. Ha szükséges, tiniknek kifejlesztett hidratáló vagy tápláló krémmel védjék napközben a bőrüket.

Smink

Sok tini esik abba a hibába, hogy bőrén lévő piros foltokat vastag alapozóval próbálja elfedni.
A helyzet az esetben csak romlani fog.
A bőrünk lélegzik, és minden, ami ebben gátolja, rontja a minőségét.
Egy fertőtlenítő hatású korrektorral, vagy a tiniknek kifejlesztett vékony réteg alapozóval tökéletesen el lehet fedni a bőrhibákat úgy, hogy közben ápolnak is.
Mindennapi használatra pattanás kezelő ecsetelőt is érdemes beszerezni.

Szőrtelenítés

Előfordul, hogy már kiskamasz korban zavaró mennyiségű szőrzet jelenik meg az arcon, és-vagy a végtagokon, hónaljban.
Ha ez a gyermeket annyira zavarja, márpedig zavarja, inkább segítsünk megfelelő módon megszabadulni tőle. Ma már léteznek olyan szőrtelenítő paszták, amelyek oly kíméletesek a bőrrel, hogy tiniknél is használhatók. A borotvát pedig adják vissza a papának!