Méregtelenítés

Végre itt a tavasz, amikor testünk-lelkünk vágyik a megújulásra, megszépülésre. Ilyenkor a bőr számára is fontos a méregtelenítés. 
Mindannyian szép bőrre vágyunk, és ezért nem feledkezhetünk meg a szervezetünkre és egyben bőrünkre is ható tisztító kúrákról és más szépítő, regeneráló hatású módszerekről.
Az egészséges táplálkozás, a kellő mennyiségű folyadékbevitel, az elegendő pihenés, valamint az évente több alkalommal ismételt intenzív bőrápoló program egyaránt hozzájárul az üde, fiatalos arcbőr megőrzéséhez. Kora tavasszal ajánlott salaktalanító kúrát végezni, és ekkorra érdemes időzíteni a speciális bőrméregtelenítő, megújító kúrát is.

Külső-belső nagytakarítás

A bőr szépsége belülről fakad, ezért a szervezetben felhalmozódó méreganyagokat időről időre intenzíven el kell távolítani. Az élelmiszerekkel elfogyasztott adalékanyagokat, nehézfémeket, valamint a szintetikus gyógyszereket ugyanis emésztőrendszered nem képes maradéktalanul kiválasztani.

A bőrnek külső ellenségei is vannak, főként a naponta rárakódó porszemcsék. A szennyezett levegő miatt a városban élők arcbőre rendszerint fakóbb és sápadtabb, mint a vidéken lakóké.
A rosszul megválasztott, nem a bőrtípusodhoz illő kozmetikumok ugyancsak ártanak. Ha a bőröd természetes védőpajzsa sérül, nemcsak fáradttá, szürkéssé válik az arcod, hanem allergiák, gyulladások, kiütések jelenhetnek meg rajta, és felgyorsulnak az öregedési folyamatok.
Az arcbőrünk mellett az egész testünk felülete igényli a méregtelenítést.
Minden, ami a vér- és nyirokkeringést élénkíti, illetve a verejtékezést fokozza, egyúttal segíti a bőr méregtelenítését is. A masszázs, a szaunázás, az arcgőzölés, valamint az arc- és test bőrének leradírozása is ajánlott. A sportolással, aktív mozgással járó verejtékezés szintén hozzájárul a méreganyagok távozásához.

Hajtippek

Először is találjuk meg az egyéniségünknek megfelelő színt. Hiába divat például a platina szőke hajszín, ha mi kreol bőrű, fekete szemöldökű, déli típusúak vagyunk. Tehát bőrünk és szemöldökünk színéhez próbáljunk hajfestéket találni. 

A színszakértők hideg és meleg árnyalatú bőrszínt különböztetnek meg. A világos szeműek és szemöldökűek többnyire a hideg árnyalatúba tartoznak, míg a sötét szem és szemöldök meleg árnyalatú bőrszínre utal. A hideg típusnak az ezüstös, míg a meleg típusnak az arany csillogás és melegebb hajszín áll jól.

A hajforma kiválasztásánál figyelembe kell venni az arc formáját is. A kerek arcformával bírók kerüljék a rövid, egyenesre vágott frizurát, helyette inkább a hosszabb változattal érdemes próbálkozni. És végül nem árt hajunk textúrájára is odafigyelni. Göndör hajúak esetében például az egyenes vágás nem szerencsés. A megoldás a lépcsőzetes, enyhén tépett haj és sok-sok hullámfrissítő krém, amitől a fürtök üdék lesznek.

További tanácsokért keressék szalonunkban fodrász és hajhosszabbító szakemberünket.

Lábápolási tippek

Otthon nem igazán éri meg pedikűrözni, ugyanis többet árthatunk, mint használunk, házi körülmények között nem igazán tudjuk eldönteni, hogy mekkora az a bőrréteg amit még le lehet kaparni, és hol kellene megálljt parancsolni a reszelőnek. Azt ugyanis csak kevesen tudják, hogy a túlságosan alaposan leszedett bőrkeményedés helyére újabb adag fog nőni, főleg akkor, ha túlszedjük. Mi valójában egyetlen dolgot tehetünk, mégpedig azt, hogy radírozzuk és kenegetjük a lábunkat, a többit pedig szakember segítségére bízzuk. Havonta egy-két alkalom elég arra, hogy a lábunkat kevesebb, mint egy óra hossza alatt rendbe tegyék, a kulcsszó pedig az, hogy szakszerűen.