A lágy tavaszi napsütés fokozatosan felkészítette volna bőrünket a nyári napsütéssel szembeni védekezésre. Ennek hiányában azonban nekünk kell fokozottabban ápolni, gondozni, hogy megőrizzük szépségét, egészségét. 
Nyáron a fokozott izzadás következtében csökken a hám víz és zsír tartalma. A mértéktelen napozás csak ront a helyzeten. Az eredmény gyakran száraz, korán öregedő bőr, egyenetlen bőrszín. 
Sokakban él az a tévhit, hogy a pattanásos, problémás bőr gyógyszere a nap. Azonban csak a tökéletesen megtisztított bőrt szabad napoztatni, hiszen a komedók beleégnek a szőrtüszőkbe, a gyulladt bőr állapotán pedig ront a meleg.

Mit tegyünk, hogy megőrizzük bőrünk szépségét?

  • A legfontosabb, hogy végeztessünk arctisztítást szakemberrel. 
  • Megfelelő faktorú napozókrémmel óvjuk bőrünket. 
  • Fogyasszunk sok-sok folyadékot. 
  • Lehetőleg csak a délelőtti, és délutáni napfényt hasznosítsuk. Különösen kedvező ez az időszak a zsíros bőrüknek, mivel csökkenti a túlzott faggyúmirigy működést. 
  • Ügyeljünk a fokozatosságra a napozást illetően. 
  • Különös figyelemmel ápoljuk a gyermekek bőrét.

Nyáron bőrünk fokozott igénybevétele miatt, oda kell figyelnünk az állandó védelemre. Tápláló, védő kozmetikumot kell keresnünk, amely a megfelelő UV fény elnyelése mellett engedi a bőrt lélegezni is. A kozmetkai termékek széles választéka megnehezíti a választást, de javaslom, hogy vásárlás előtt kérje ki kozmetikus véleményét. A rosszul megválasztott kozmetikum többet árt, mint használ.

Pigment foltok

Sok embernek okoznak évről évre problémát azok a bőrön megjelenő barna foltok, melyek a napsugarak hatására válnak láthatóvá. Az esetek többségében szakszerűtlen bőrkezelés következtében alakulnak ki. Nagyon fontos, hogy a tavaszi-nyári gyantázások, arctisztítások, bőrcsiszolások után, már a kozmetikában használjon a kozmetikus megfelelő fényvédőt a kezelt területre, mielőtt elenged minket. Ezt követően otthon is ajánlatos 1-2 napig magasabb faktorú fényvédőt használni, ha a szabadba megyünk. Ellenkező esetben a bőr az érzékeny, vagy sérült bőrfelületet fokozott pigmentációval védi, vagyis az érintett területen bebarnul. Pigment foltokat okozhatnak még fényérzékenyítő gyógyszerek, hormonok, vegyi anyagok. (pl. parfüm) 
A pigment foltokat halványítóval, és fényvédelemmel tudjuk kezelni.

Szalonunkban tanácsadással, és kiváló kozmetikai termékekkel állunk rendelkezésére, mellyel a mindennapokon is minden igényt kielégítően ápolhatja, kezelheti bőrét.

Minden kedves olvasónak szép nyarat, és szép bőrt kívánok. 
Szeretettel várjuk önöket szalonunkban.

Pissinos Csilla szalonvezető kozmetikus. 06/30-9145-075