Borotválás

Előnye: A leggyakrabban használt, egyszerű, gyors módszer. Pillanatok alatt megszabadulhatunk a nem kívánt szőröktol, akár tusolás közben is. Hátránya: 1-3 napig élvezhetjük csak a hatását, a szőrzet megerősödik, és borostásan nő vissza. A szőrtüszok gyakran begyulladnak, és a borotvával „legyalult” hámba könnyen benőnek a szőrszálak, amit később nehéz eltávolítani. 
Ha mégis ezt a módszert választjuk, ügyeljünk a következőkre: 
Mindig tiszta, felpuhított, nedves bőrt borotváljunk, a borotvát fertőtlenítsük használat előtt, mindig a szőrnövés irányával egyezően húzzuk a borotvát. Ha visszafelé borotváljuk, könnyen megsérül és begyullad a szőrtüsző. 
Borotválás után használjunk megfelelő borotválkozás utáni ápoló-tápláló krémet.

Otthoni kézi – gépi epilálás

Egy erre a célra tervezett elektromos gép, amibe apró csipeszek vannak beépítve, nagy sebességgel szálanként tépi ki a szőröket. Előnye: 2-3 hétig sima a bőr. Nem sérül a hám. 
Hátránya: nagyon fájdalmas, bár azt mondják, hozzá lehet szokni idővel. Türelemjáték. Hát nem tudom… Egyszer kipróbáltam kíváncsiságból. Fél óra alatt végeztem egy fél lábszárral, de végigsírtam. Ettől függetlenül sokan használják otthon és elégedettek. Ha mégis ezt választják: Száraz, puha bőrön dolgozzon, a gépet mindig fertőtlenítse, ügyeljen a bőr megfelelő utóápolására.

Gyantázás

Előnye: 3-4 hétig sima egyenletes lesz a bőrünk. Az egyszer használatos anyagok miatt higiénikus. A gyantafajták széles skálája közül választhatunk. A leggyakrabban az azulénes, titándioxidos, kamillás gyantákat használják a kozmetikusok, mivel ezek az érzékeny bőrre is kenhetők. Nemrég megjelentek a gyógynövényes, gyümölcsös gyanták is, melyek azon kívül, hogy kíméletesek, illatukkal kellemesebbé teszik a szőrtelenítést a test minden területén. 
Hátránya: pillanatnyi kellemetlenséggel jár, amikor letépik a szőrt. (ez nagyrészt függ a bőr feszességétől és a kozmetikus ügyességétől.) Ha valakinek vékony, sérülékeny a bőre, előfordulhat, hogy égéshez hasonló foltok maradnak a gyantázás után rajta. Az érzékeny bőrűek bőre „kipattoghat”, ami megfelelő utókezeléssel elkerülhető.

Cukorpaszta, vagy a mézemulziós gyanta

Ez egy ősi módszer, amit a déli országokban hagyományosan használnak. Természetes anyagokkal, tiszta összetevőkkel, tartósítószer nélkül készülnek ezek a gyanták. Előnye: 3-4 hétig is sima, egyenletes bőr. Mivel az anyag csak a bőrre tapad, nincs hámsérülés, szőrbenövés. A legérzékenyebb bőrre is használható. Nyáron sem kell félni bajuszgyanta után, hogy a sérült hámréteg bepigmentálódik. (Az Astero Szépségszalonban nyáron az arcszőrtelenítésre kizárólag ezt az anyagot használjuk.) Rendszeres használatával a szőrzet fokozatosan gyengül, kopik. Tiniknél is probléma nélkül használható, szinte fájdalommentesen távolítja el a szőrt az egyedi lehúzási módszernek köszönhetően. 
Hátránya: sokkal lassúbb, mint a hagyományos gyantázás. Rá kell szánni az időt, de megéri.

Végleges szőrtelenítés

Az Astero Szépségszalonban minden hónapban előre kijelölt napokon lehetséges a végleges szőrtelenítés. Ezzel a kezeléssel, amit havonta egyszer 4-6 alkalommal végzünk, végleg megszabadulhat a nem kívánt szőrzettől. Előnye: Végleges, fájdalommentes, rövid ideig tartó (10-30 perc) kezelés. Minél vastagabb, erősebb a szőrzet, annál jobbak az eredmények. Hátránya: Vannak területek, amelyeket nyári időszakban nem kezelhetünk. Ősz szőrszálak növekedését nem tudjuk végleg megszüntetni. A kezelések ideje alatt a szőrtelenítendő területet csak borotválni szabad.

Tehát harcra fel a szőr ellen, Hölgyeim (és Uraim)!

Szeretettel várjuk Önöket az ASTERO SZÉPSÉGSZALONBAN, ahol kiváló kollegáimmal alig várjuk, hogy még szebbé varázsolhassuk Önöket.