Nyáron gyakorta okoz gondot a duzzadt láb. Egy fárasztó nap után, vagy a meleg szobában ülve segít az alábbi recept. Csavarja két citrom levét egy lábfürdőnyi vízbe. Félórás áztatás után mártson egy zoknit a vízbe, csavarja ki, húzza a lábára. Polcolja fel a lábait, és pihenjen megint fél órát. Ha nem tud lábat áztatni, a citromos-vizes zokni akkor is segít.

Frissítő sárgadinnyepakolás

1 szelet illatos sárgadinnyét törjön össze villával, majd keverjen hozzá annyi tejet és zabpelyhet, hogy lágyan kenhető legyen. Ezt a masszát vigye fel az arcára, nyakára, és a dekoltázsára. Hagyja hatni 15 percig, majd langyos vízzel mossa le.

Energetizáló kiwi pakolás (ha egy fárasztó nap után gyorsan szépnek kell lennünk.)

1 kiwit pépesítsen össze, adjunk hozzá 1 kávés kanál mézet, és kenje az arcra, nyakra, dekoltázsra. 15 perc után mossa le.

Hajfényesítő, tápláló pakolás normál és száraz hajra

A hajnak is különleges ápolásra van szüksége a nyári időszakban. Van akinek száraz töredezett lesz a haja nyáron, és van akinek éppen ellenkezőleg. Zsíros, korpás hajat is egyszerűen ápolhatunk természetes anyagokkal. Mi kell hozzá? Nos, 1 tojás fehérje, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanál olívaolaj, 1 dl sör. Ezek keverékével masszírozzuk át a hajat és a fejbőrt, közvetlen a hajmosás előtt. Néhány perc múlva a szokásos módon mossunk hajat.

Hajöblítő zsíros, korpás hajra

Ezt a módszert nagyon sokan ismerik. Aki mégsem, annak íme a recept. 1 liter forrásban lévő vízbe dobjon 1 marék szárított csalánlevelet. Zárja el a tűzhelyet és lefedve áztassa 10 percig. Szűrje le, és ha kihűlt, hajmosás után öblítse le vele a haját. Dörzsölje finoman a fejbőrbe is. Heti két alkalommal javaslom a használatát.

Az olívaolajról

Nem csak különböző termékek adalékanyagaként használhatja. A hidegen sajtolt olívaolaj önmagában is kiváló szépségápoló, illetve regeneráló szer. Száraz, napégette bőrre, hámló bőrfelületre, vízhiányos fáradt bőrre, pszoríázisos bőrfelületre is egyaránt alkalmazható. Egyszerűen naponta 2-3 alkalommal vékonyan dörzsölje be a kezelendő felületet. Kipróbáltam. Használ.

Végül, de nem utolsó sorban szeretném felhívni figyelmüket a kellő mennyiségű víz fogyasztására. Nincs az a praktika, krém, varázslat, ami működik ha ön nem fogyaszt megfelelő mennyiségű folyadékot. Nyári időszakban ez átlag 2-3 liter szénsavmentes ásványvíz. A kólát, kávét, sört, és hasonlókat nem ér beleszámolni. A praktikák kiválóan beválnak, de nem pótolják a kozmetikus szaktudását.

Így továbbra is várom önöket szeretettel az ASTERO szépségszalonban.