Sokan a leégést még mindig a napozás egyik következményének látják, nem pedig a bőrrák kockázatának. Sajnos kicsiny bolygónk mostanában nem kényeztet el bennünket, magunknak kell védekezni a káros hatások ellen. 
Pedig az EU már tavaly az európai uniós előírásoknak megfelelő napfényvédő termékek használatát ajánlja a nyári vakációra készülőknek, és arra is felhívja a figyelmet, hogy a naptejeken és egyéb fényvédő termékeken új címkék találhatók, amelyek tartalmazzák az új UVA-logót vagy jelölést. Bevezették a megtévesztőnek talált kifejezések tilalmát is, mint például a "napfényblokkoló" vagy a "teljes védelem", ugyanis egyetlen napvédő készítmény sem képes teljes védelmet nyújtani az UV-sugárzás ellen. Kikötötték az UVA elleni védelem érthetőbb címkézését is: miközben az UVB sugárzás leégést okoz, az UVA sugárzás a bőr idő előtti öregedésért felelős, és zavarokat okozhat az immunrendszerben. Mindkét sugárzástípus jelentősen növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát. A csupán UVB-védelemmel rendelkező fényvédő termékek hamis biztonságérzetet kelthetnek, hiszen használatuk ellenére a veszélyes UVA-sugarak továbbra is elérik a bőrt. 
Az EU napozási tanácsokkal is ellátta az uniós lakosságot. Javasolta például, hogy a legerősebb sugárzás idején - általában 11-15 óra között - ne tartózkodjanak hosszasan a napon, vagy ha mindenképpen a napon kell lenniük, viseljenek megfelelő öltözetet (a kalap és a napszemüveg további védelmet jelent). Brüsszel azt is ajánlja, hogy a strandon használjanak az átlagosan használtnál jóval több napvédő terméket, mégpedig olyat, amely egyaránt véd az UVA és az UVB sugárzás ellen. 
Nagyon fontos szempont a megfelelő fényvédők kiválasztásnál, hogy milyen szűrőket tartalmaz az adott termék. 
A fizikai fényszűrők jobbak, mint a kémiaiak mivel ásványi mikropigmenteket tartalmaznak. Jellemzőjük, hogy visszaverik és szétszórják a sugarakat, s ezért azok csak elenyésző mértékben jutnak a bőrbe. 
A fizikai filtereket a bőr általában jól viseli. Védelmet nyújtanak mind az UV-A, mind az UV-B sugarakkal szemben, felkenés után azonnal hatnak, gyerekeknek és érzékeny bőrű egyéneknek nem véletlenül javasolják ezek használatát a bőrgyógyászok. 
Nem tartalmaznak semmiféle mesterséges tartósítószert, színezéket, aromát, és illatanyagot, kőolaj lepárlási terméket, vagy más, a bőrt, az emberi szervezetet esetleg károsító, allergizáló anyagot.

Szeretettel várjuk Önöket továbbra is az ASTERO szépségszalonban, ahol a szépség természetes.