De ez az a terület, ahol emberemlékezet óta (60-a évek) a műszempillával látványosan tudják orvosolni ezt a hiányosságot. Olyan sokszor helytelenül azonosítjuk ezeket a női praktikákat saját magunkkal össze nem illő tulajdonságokkal, értékrendekkel.(lásd plázacica) Pedig ez csak egy újabb kis lépés, hogy általa igazi legyen, amit gyakran hiányolunk magunkban, a vonzerőnk, a nőisségünk, a magabiztosságunk.
Aztán amikor saját magam is megtapasztaltam, mennyit javít a megjelenésen, az arc, a tekintet kifejezőképességén egy ilyen kicsi változás, mint néhány tincs műszempilla, bántam, hogy addig nem éltem ezzel a lehetőséggel. .És azt is be kell vallanom, hogy soha nem próbáltam volna ki, ha egy számomra hiteles kozmetikus szakember ezt nem javasolja.
 
A macskaszem-hadművelet
 
Aki hosszú és egyben sűrű szempillára és drámai hatásra vágyik, annak. a tincses műszempilla a megoldás. A különböző szintetikus vagy természetes anyagból készülő tincseket vízálló ragasztóval erősítik a szempilla tövéhez, így a strandolást, úszást sem kell elfelejtenünk, hiszen a ragasztó nem érintkezik a bőrrel. Lehet teljesen végigrakatni, de lehet csak a szem sarkába néhány tincset és így lesz igazán cicás a tekintet. A különböző méretek segítségével sűríthetjük, hosszabbíthatjuk, hétköznap diszkrétebbre, alkalmakra, partikra akár extrém hosszúra is kérhetjük.
Ha igazán különleges díszítésre vágyunk, néhány apró, de annál csillogóbb swarovszki- kristály felragasztásával egyedi hatást érhetünk el.
 
A high-tech a szépségipart sem kerülte el, legalábbis, ami a 3D műszempilla elnevezést és technikát illeti.
Ebben az esetben szálanként ragasztják minden egyes szempillánkhoz az új, hosszabb szálakat. Ezzel a technikával hosszabb, erősebb, íveltebb pillákat és természetes hatást érhetünk el. Amikor ellátogatunk kozmetikusunkhoz, nyugodtan kérjük ki véleményét arról, hogy milyen módját és fajtáját javasolja a vágyott műszempillának. Utána már csak az elismerő pillantásokat kell bezsebelnünk, amelyek biztos igaziak lesznek!