Az Európai Unió új szabályozást vezetett be a szoláriumok üzemeltetésével kapcsolatban, aminek a betartását Magyarországon a MKEH Piacfelügyeleti Hatóság ellenőrzi. A szabályozás célja, hogy csökkenjen a szoláriumozás alatt a bőr UV-terhelése, ezáltal csökkenjen a leégés kockázata. A rendelet szerint a szolárium gépek UV-fény kibocsátását maximalizálták. A szolárium készülékek UV-teljesítménye maximum 0.3 W/m2 lehet. 
Az elmúlt években a szoláriumokban alkalmazott csövek egyre erősebbek lettek, az UV-B százalékos részaránya és a szolárium gépek teljesítménye is egyre nőtt. Az volt a tendencia, hogy a vendégek egyre rövidebb időt tudtak szoláriumozni. A piaci verseny és a vendégek azon igénye, hogy rövidebb idő alatt olcsóbban tudjanak barnulni, szintén ezt a tendenciát erősítette.
Az EU-ban szükségesnek tartották, hogy egységesítsék és maximalizálják a szoláriumok teljesítményét, főleg azért, mert egyre erősödtek azok a vélemények, melyek azt állították, hogy az UVfény és a bőrrákos megbetegedések világszerte történő növekedése között összefüggés van. A szabályzás körüli heves vita eredményeképpen született meg a 0.3 W/m2 maximális UV-teljesítmény meghatározása. 
Annak ellenére, hogy Európa lakossága a bőrtípus szempontjából nagyon összetett - megtalálható az EU-ban az északi országokban élő, az UV-fényre nagyon érzékenyen reagáló típus illetve a déli országokban élő, kreol bőrű, az UV-fényre nem érzékeny bőrtípus is - ezt a szabályzást az Európai Unió területén minden országban egyformán kell alkalmazni. 
A vendégek számára megváltoznak a szoláriumok, hiszen az EU 0,3 W/m2 maximális teljesítménnyel az Európában előforduló bőrtípusok könnyebben fognak tudni lebarnulni, azáltal, hogy csökken a leégés kockázata a szoláriumban. Ez a változás pedig egyre szélesedő körben fogja a szoláriumozást népszerűsíteni, azáltal, hogy a szoláriumozók a bőrtípusuknak megfelelő mértékben barnulni fognak és nem leégni. Természetesen ezen szoláriumok használatakor is le lehetne égni, abban az esetben, ha túlzó mértékű szoláriumozási időt választanánk és nem tartanánk be a fokozatosság elvét. 
A törvény szerint nem használhatják a szoláriumot: 18 éven aluli személyek, vagy akik gyermekkorban gyakori, komoly leégést szenvedtek, azok, akik jelenleg vagy a múltban bőrrákban vagy a bőrrákot megelőző állapotban szenvedtek, fényérzékenység miatt orvosi kezelés alatt álló személyek, fényérzékenységet kiváltó gyógyszert szedő személy. 
Az ajánlott kezelési időkről tájékoztatni kell a vendégeket, megjelölve az időtartamokat és a kezelések követési idejét (gyakoriságát).

Örömmel Tájékoztatom Önöket, hogy az Astero szépségszalonban a szolárium az új Európai Uniós szabályoknak megfelelő csövekkel üzemel. 
Vendégeink (velünk együtt) csodásan barnulnak, színük mélyebb, természetesebb, és tartósabb. Még az érzékeny bőrűek is bátran szoliznak, tanácsainkat követve.

Próbálja ki Ön is! Ha elmúlt 18 éves, szeretettel várjuk az Astero szépségszalonban egy kis egészséges napozásra.