Miután alaposan beleástam magam a „szolárium és szolárium közötti különbségek” témába, rá kellett jönnöm, hogy az eloítéletem idejétmúlt. 
A szolárium piacon ma már megtalálhatók azok a csúcstechnológiás gépek, melyeknél már határozottan elonyökrol beszélhetünk. (Természetesen a szoláriumozás szabályainak betartása mellett.) Bár a szolárium fénycsövei és a nap fénye között óriási a különbség, a mesterséges fény is rendelkezik a természetes fény elonyeivel, így használata mindenképpen ajánlott. 
A szolárium nem csak a szép bőrszín eléréséhez használható. A meleg környezet és az UV fény számtalan problémára nyújthat enyhülést, megoldást. Manapság ellenorzött és megbízható körülmények között az orvostudomány is kúraszeruen alkalmazza, ha nem áll fenn ellenjavallat. Az UV fény fokozza a D-vitamin termelodést, és segítséget nyújt a bor egyéb vitaminjainak képzodésében is. Enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit, fokozza a bor ellenálló képességét, kedvezően hat a kedélyállapotra. 
Amennyiben a megengedett ideig és körülmények között használják.

A szolárium nem ajánlott

  • ha túlságosan érzékeny a bőr 
  • ha sok anyajegy található a testen 
  • terhesség esetén 
  • fényérzékenyítő gyógyszer szedésekor 
  • ha túlságosan pattanásos a bőr.

A szoláriumozás használatának szabályai

Szoláriumozás előtt mindig vegyük le az ékszereinket, és távolítsuk el a sminket. Fokozatosan növeljük a szoláriumozás időtartamát, így elkerülhető a leégés. Használjunk speciális minőségi szolárium krémeket, mely megvédik bőrünket a kiszáradástól. A szemünket tartsuk csukva.

Higénia

A szoláriumot minden vendég előtt és után le kell fertőtleníteni az erre a célra kifejlesztett fertőtlenítőszerrel. 
Higéniai szempontból az állószolárium mindenképpen kedvezőbb. 
A barnulás is egyenletesebb, mivel minden testrészt egyformán ér a fény.

Készítse fel bőrét fokozatosan a nyári napsütésre szoláriummal.

Remélem sikerült némi útbaigazítást adnom azoknak, akik most fogják először kipróbálni a mesterséges napfürdőt, és tanácsot adni azoknak, akik eddig nem megfelelően használták.